Print Friendly, PDF & Email

Gazpacho is een echt Spaans recept, het is een koude soep van rauwe groenten en kruiden. Als je ons recept ziet, dan zie je dat we de ui en knoflook kort aanzetten. Dat doen we puur om de smaken wat meer los te maken, je kunt het er ook rauw door doen én alles rauw pureren.

Hou je niet van pittig, dan kun je de Spaanse peper weglaten. Het is een soep vol voedingsstoffen en vooral enorm rijk aan vitamine C. Dat maakt dat de ijzer die er in zit ook beter kan worden opgenomen. Daarnaast zit er nog lekker wat voedingsvezel in. Het is al met al een lekker zomers soepje vol smaak en vol voedingsstoffen.

We maakten in deze reeks van recepten uit vakantielanden eerder al de Griekse Moussaka, Turkse Kumpir en de Zweedse balletjes met saus.

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig

400 gram tomaten
3/4 komkommer
1/2 Spaans peper
1 zoete puntpaprika
1 ui
2 knoflooktenen
1 citroen, voor sap
2 eetlepel tomatenpuree
2 flinke handen basilicum

Zo maak je deze Gazpacho

  1. Doe in een pan een klein laagje water en doe hierin de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook. Laat dit 2 minuten garen en doe er dan de tomatenpuree bij, nog 1 minuut doorroeren en doe dan alle ingrediënten in een mengbeker (met staafmixer) of blender.
  2. Maal het goed fijn en verdeel het over 2 kommen en zet het minimaal een uur in de koelkast. Laat het goed koud worden, want dan is de gazpacho op zijn best.
  3. Garneer het af met basilicum.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p. Gazpacho

Kcal 122 Eiwit 4,4 gram Koolhydraten 16,8 gram Vet 1,6 gram Voedingsvezel 7,6 gram
Kalium 1205 mg Calcium 82 mg IJzer 2,8 mg Vitamine C 151 mg Jodium 10 ug

 

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This