Healthy banoffee ontbijtslof *suikervrij *glutenvrij

Gepubliceerd op 6 september 2020 om 11:00

Wil je een lekker feestontbijt, dan is dit jouw recept! Heerlijk met een kop koffie of thee.Oké, tenzij je natuurlijk echt niet van bananen houdt ;-) Je kunt de bodem heel goed voorbereiden, waardoor je in de ochtend alleen de bananen-yoghurt en plakjes nog erop hoeft te doen. Heb je zin om in de ochtend lekker aan de slag te gaan en een lekker vers stuk te eten, dat kan natuurlijk ook heel goed.
Wij houden in het weekend ook van lekkere feestontbijtjes waar we wat langer mee bezig zijn. 

We gebruikten een rechthoekige bakvorm, maar een kleine ronde kan natuurlijk ook. 

Dat bananen gezond zijn, daar schreven we al eens een blog over, maar het bevat allemaal healthy ingrediënten. Er zit geen geraffineerde suiker in, alleen uit fruit en het is glutenvrij, is dit laatste belangrijk voor je, kies dan voor glutenvrij gecertificeerde havermout. 

Dit heb je nodig (voor 3 personen)

4 bananen
225 gram havermout
Handje cashewnoten, in kleine stukjes
1 eetlepel RAW cacaonibs
1 eetlepel kokosrasp
100 ml kokosyoghurt Greek Style

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Doe de havermout, samen met de in stukjes gemaakte cashewnoten en anderhalf banaan in een mengbeker en pureer dit met een staafmixer tot een deeg. Maak hier een bal van en druk dit mooi in de vorm, hoe groot precies is afhankelijk van hoe dik je de bodem laat. Zelf hebben we het iets dikker gelaten, maar hou je meer van een dunne bodem, druk het dan wat meer aan. Zorg dat de randen ongeveer 1 cm omhoog komen.
3. Zet de taartbodem in de oven en bak het 20 minuten op 175 graden en zet de oven de laatste 5 minuten op 225 graden.
4. Haal het uit de oven en laat je bodem even afkoelen
5. Pureer volgens een banaan met de kokosyoghurt Greek Style (deze is wat dikker dan de gewone variant) en schep dit op de bodem.
6. Snij de overige bananen in plakjes en leg dit bovenop de zojuist gemaakte bananenyoghurt. Maak het af met de RAW cacaonibs en kokosrasp.

 

Wil jij alles weten over whole food plantbased eten?
We geven woensdag een online Masterclass

 

 

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.