Stamppot rauwe andijvie met gebakken ui en champignons

Gepubliceerd op 1 september 2020 om 08:00

Andijvie is een groente die rijk is aan veel verschillende mineralen zoals kalium, jodium en ijzer.
Naast mineralen bevat het ook vitamine C en betacaroteen, wat omgezet wordt door het lichaam in vitamine A.

Op dit moment is andijvie ook in het seizoen en momenteel redelijk goedkoop verkrijgbaar (€0,99 per 500 gram), daarom deze week in de rubriek low-budget koken. Het herfst-achtige weer zorgt ook wel dat je meer zin krijgt in stamppot. 

De totale berekening van voedingswaarde en het budget vind je onderaan de pagina.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

600 gram aardappelen
400 gram gesneden andijvie
200 gram champignons
2 grote uien
2 theelepels kerriepoeder
klein scheutje plantaardige melk
Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar
  2. Snij ondertussen de champignons in plakjes en de ui in grove stukken
  3. Doe een laagje water in de bakpan en gaar hierin de ui en champignons
  4. Doe er de kerriepoeder bij, nog even kort mee garen en klaar
  5. Als de aardappelen klaar zijn, stamp je dit met de gesneden andijvie en doe je er een scheutje plantaardige melk bij
  6. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer het met de ui en champignons.

Eet smakelijk!

 

Wil jij alles weten over whole food plant based eten?
Klik hier voor alle informatie over onze Masterclass!

 

Kasboekje

Aardappelen €0,28
Andijvie €0,39
Champignons €0,34
Uien €0,07
Kerriepoeder €0,05
Peper en zout €0,05

--------------------------------

Totaalbedrag   € 1,18

Voedingswaarde per persoon

Kcal 333
Eiwit 11,9 gram
Koolhydraten 62,5 gram
Vet 1,2 gram
Vezel 11,6 gram

Betacaroteen 1820 ug
Vitamine C 25 mg

Kalium 2266 mg
Calcium 146 mg
Magnesium 101 mg
IJzer 4,2 mg
Selenium 5,5 ug
Jodium 24,8 ug

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Irene van Beek
een maand geleden

Hallo Trientje, voor hoeveel personen is dit recept?

Groetjes Irene

Trientje | De Veganistische Keuken
een maand geleden

Hi Irene, goed dat je het vraagt! Het is voor 2 personen, ik ga dit ook even in het recept er bij zetten. Groetjes, Trientje