Oosterse noodles met rettich, paksoi en oven geroosterde pinda's

Gepubliceerd op 18 mei 2020 om 19:00

Persoonlijk hou ik enorm van noodles, vooral deze zilvervliesrijst noodles van het merk Fairtrade (#nospon)! Ik eet ze niet zo heel vaak, maar af en toe zijn ze enorm lekker. Deze keer maakte ik er een Oosters gerecht van omdat ik graag de oven geroosterde pinda's wilde verwerken. We gebruikten lekker veel groente en hieronder heb ik een aantal uitgelicht.

Paksoi is zeer caloriearm, maar wel rijk aan voedingsstoffen. Zo bevat 100 gram paksoi bijna de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) vitamine A, rijkelijk vitamine K en bijna 75% van de ADH vitamine C. Naast vitamines bevat paskoi ook lekker wat mineralen waaronder kalium, calcium en ijzer. 

Bleekselderij bevat ook lekker wat calcium, kalium en ijzer, maar daarnaast ook lekker wat vitamine C en K. Daarnaast heeft bleekselderij vochtafdrijvende eigenschappen. Het is een groente die ook caloriearm is, maar wel lekker wat voedingsstoffen brengt.

Rettich lijkt qua voedingswaarde sterk op de radijs, niet gek als je bedenkt dat rettich de grote broer is. Er zit lekker wat vitamine C in en ook bevat het wat redelijk wat foliumzuur. Rettich stimuleert de gehele spijsvertering en dat is weer gunstig voor de opname van andere voedingsstoffen.

Preikiemen zijn gekiemde zaadjes van de prei. De prei zelf is al een heel gezonde groente, maar prei kiemen zijn nog wat gezonder. De smaak heeft wat weg van ui, wat het zeer geschikt maakt voor toevoeging aan diverse gerechten. Ze zijn rijk aan vitamine B1 en bevatten verder ook nog lekker wat andere B-vitaminen. 

Al met al is het een zeer healthy gerecht met veel verschillende groentes, kruiden en specerijen. Een voedzame lichte maaltijd die ook nog eens in een mum van tijd klaar is!

Aantal 1 persoon I Bereidingstijd 15 minuten

Dit heb je nodig

3/4 builtje zilvervliesrijst noedles (=+- 30 gram)
1/2 prei
1/2 paksoi (groen + wit)
1/4 rettich
1 kleine paprika
1 stengel bleekselderij
Flinke pluk prei kiemen
4 eetlepels rauwe pinda's
1/2 theelepel gember
1/2 theelepel kardemom
1/2 theelepel kerrie

Zo maak je het

Om de pinda's zelf te roosteren, verwarm je de oven voor op 225 graden. 

1. Snij de prei, paksoi, paprika en bleekselderij in kleine fijne stukjes
2. Snij van de rettich dunne plakjes en snij daar vervolgens dunne julienne reepjes van
3. Rooster de rauwe pinda's in de oven in 7 minuten klaar
4. Zet ondertussen een bakpan op het vuur en doe hierin de groenten met een beetje water.  Als ze lekker pruttelen, doe je er de gember, kardemom en kerrie bij. 
5. Bereid de noodles volgens de verpakking en schep de groente in een bak lekker door de noodles
6. Serveer het dan in een bord en garneer het af met de prei kiemen en geroosterde pinda's

Eet smakelijk!

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »