Healthy appelrondo's *glutenvrij *suikervrij *olievrij

Gepubliceerd op 24 mei 2020 om 10:00

Deze appelrondo's zijn super lekker en leuk om te maken, maar daarnaast zijn ze ook nog eens suikervrij, glutenvrij en olievrij. 
We hebben met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten deze appelrondo's gemaakt en ze zijn echt enorm smakelijk!

De appelrondo's waren al bijna voordat ik de foto had gemaakt op. We hebben het e-kookboek Healthy Vegan dit weekend met een PRE ORDER korting van €5,00 te koop en daarom hebben we er voor gekozen om ook een heerlijk healthy bakrecept te delen op deze zondag bakdag! Hou je nu helemaal van healthy, dan is niet alleen ons e-kookboek met 50 recepten zeer interessant, maar ook de Facebookgroep Healthy Vegan, want ook daar delen we heerlijke recepten en het is gratis!

Haver is van nature glutenvrij, echter kan het besmet zijn met andere niet glutenvrije graansoorten. Als glutenvrij belangrijk voor je is koop je het best glutenvrij gecertificeerde havermeel en havermout.

Aantal: 4 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 25 minuten

Dit heb je nodig
Voor het deeg
75 gram havermout
50 gram havermeel
50 gram boekweitmeel
1 avocado (+- 75 gram)
6 dadels
1/2 theelepel vanillearoma
75 ml water

Voor de vulling
1 grote appel
25 ml water
1 eetlepel chiazaad
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel vanillearoma
2 eetlepels gehakte walnoten

Oven voorverwarmen op 200 graden

Dit heb je nodig

1) Maak een deeg door de avocado met de havermout, dadels en water in een mengbeker te doen en pureer het dan met de staafmixer fijn. Doe dan de havermeel en boekweitmeel in een mengkom en giet dan het mengsel erbij en kneed het kort tot een soepel deeg, is het wat te plakkerig dan moet je een beetje meel toevoegen. 

2) Laat het geheel voor 5 tot 10 minuten rusten

3) In de tussentijd maak je de vulling door 25 ml water met de eetlepel chiazaad, kaneel en vanillearoma te staven en dit dan samen met de stukjes appen en walnoot te mengen in een mengkom.

4)Als je deeg de tijd heeft gehad om te rusten, rol het dan uit en bekleed de muffinvorm op de bodem met een rondje bakpapier. Als je het hebt uitgerold druk je het deeg in de vorm, het deeg wat er overheen hangt snij je weg en voeg je uiteindelijk weer samen.
Rol het dan weer uit en steek er rondjes uit. 

5) Schep de vulling in het deeg en dek het af met het uitgestoken rondje deeg. 

6) Zet het dan voor 25 minuten in de oven.

7)  Eenmaal uit de oven, even laten afkoelen en aanvallen maar!

Eet smakelijk!

 

KLIK OP DE AFBEELDING HIERONDER VOOR ALLE INFORMATIE

Laat weten wat je van dit recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »