Healthy & glutenvrije bananenpannenkoekjes

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 10:30

Gezonde pannenkoekjes, zo kun je ze wel noemen. Ze zijn ook ideaal als ontbijt, omdat ze in een handomdraai klaar zijn.
Lekker voor het hele gezin, zoals onze dochter Demi zei; mam, ze zijn goedgekeurd, ik wil ze morgen wel weer!
Dan durf ik wel te zeggen dat ze geslaagd zijn en ook zeker kidsproof zijn.

Maar ook voor volwassenen zijn ze heel lekker, ze zijn lekker met fruit zoals banaan en blauwe bessen. Maar de topping kun je natuurlijk helemaal naar wens invullen. We bakten ze in een pan met anti aanbaklaag zonder olie. Als glutenvrij belangrijk is, zorg dan dat je glutenvrij gecertificeerde havermeel hebt.

Aantal: 6-7 pannenkoekjes Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig
1,5 banaan (hoe rijper, hoe beter)
100 gram havermeel (50 haver en 50 boekweit maakt ze wat steviger)
100 ml havermelk*
2 eetlepels kokosyoghurt
1/2 theelepel vanille extract of aroma (geen suiker)

Optioneel voor American Pancake style:
1 theelepel bakpoeder

*Je kunt de havermelk zelf maken door 100 ml water te staven met 2 eetlepels havermout.
Zo maak je het
Snij de banaan in stukjes en doe er dan de havermeel en kokosyoghurt bij. 
Prak dit met een vork goed door elkaar, het moet een beslag worden met zo min mogelijk klontjes. 
Het is geen beslag zoals je van 'echte' pannenkoeken gewend bent, het is dikker. Doe er dan de havermelk bij en meng dit goed door elkaar.
Als laatste voeg je de vanillearoma toe en als je American Pancake style wilt voeg je nu de bakpoeder toe en bakken maar!

Je hoeft ze maar kort te bakken aan iedere kant, totdat ze lekker bruin zijn. Van binnen blijven ze wat smeuïg, maar dat hoort en maakt deze pannenkoekjes zo speciaal. Als je ze in een bakpan met anti-aanbaklaag bakt, ben je geen olie nodig!

Eet smakelijk!

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 »