Vegan Valentijn cakejes

Gepubliceerd op 9 februari 2020 om 15:46

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Wij associëren liefde niet met dure cadeau's, wel met lief zijn voor elkaar, aandacht voor elkaar en natuurlijk met lekker eten. Aankomende vrijdag hebben we geen standaard ontbijt, maar een Valentijn ontbijt met home made vegan chocoladebroodjes, croissantjes en andere lekkernijen.

Hoe je het ook viert of met wie, deze cakejes zijn zeker een goed idee. We kwamen de harten bakvormpjes tegen bij de Action.


Dit heb je nodig (voor 6 harten cakejes)

150 gram tarwebloem
50 ml zonnebloemolie
150 ml plantaardig melk
20 gram cacao
60 gram suiker
1 zakje vanille suiker
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel citroensap

Vulling
Aardbeienjam
Mangoyoghurt


Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de bloem in een kom en voeg hieraan de suiker, vanille suiker, baking soda en cacao toe.
Voeg vervolgens de melk, olie en citroensap toe en meng het goed door elkaar tot een mooi beslag.

Schep het dan in de vormpjes en zet dit voor 17 minuten in de oven. Als de cakejes wat zijn opgeblazen, snij je het plat af zodat je een plat hartje hebt. Wil je er vulling tussen doen, snij ze dan voorzichtig horizontaal doormidden en smeer dan je vulling er tussen. Wij gebruikten aardbeienjam en mangoyoghurt, maar hier kun je zelf lekker creatief mee zijn. 

 

Eet smakelijk!

VeganizeFood

€ 9,95

VeganizeFood

€ 9,95

20 populaire recepten in een plantaardige variant.
Recepten:
Mac&Cheese. Jachtschotel, Bananenbrood, Risotto, Broodje shoarma, Chili sin Carne
Broodje hamburger, Tom Kha Kai style soep, Boeff Stroganoff, Veggie Croque, Plaatpizza

Paella, Boekweitpannenkoeken, Mosterd-preisoep, Naanbrood, Kapsalon, Lasagne

Balletjes in zoetzure saus, Flammkuchen, Quiche.


Inclusief praktische tips om jouw recepten te veganizen. 
Na aankoop ontvang je het e-kookboek binnen een uur in je mailbox!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.