Vegan oliebol (basisrecept)

Gepubliceerd op 30 december 2019 om 15:50

Het nieuwe jaar staat voor de deur! Wat was het weer een mooi jaar.
2019 was natuurlijk het jaar dat we de Veganistische Keuken begonnen en ook al zijn we nog maar kort bezig, we hebben zulke leuke reacties gekregen van mensen om ons heen, maar ook van voor ons vreemde mensen. Super leuk om te merken dat we mensen een plezier doen met de recepten die we maken. In 2020 blijven we daar natuurlijk mee  doorgaan, we werken daar hard voor om weer met lekkere, verrassende en simpele recepten te komen!

Heb je onze gratis 7 daagse al gezien? Al veel mensen hebben zich ingeschreven, klik hier voor meer informatie.

We wensen iedereen een ongelofelijk fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2020! Dat al jullie wensen, dromen en verlangens uit mogen gaan komen. Wij hopen bij te dragen dat je steeds vaker zult kiezen voor plantaardig! 

Dit heb je nodig (voor ongeveer 10 oliebollen)

1/2 zakje gedroogde gist
225 ml lauwwarm water
250 gram bloem
1 theelepel suiker
Zonnebloemolie om in te bakken
Poedersuiker (naar wens)

Je kunt verschillende vullingen kiezen,maar ze ook naturel eten. Net wat jouw voorkeur heeft.
Kies je voor een rozijnen bol dan moet je de rozijnen even wassen en uitlekken.
Voor dit recept ben je ongeveer 100 gram rozijnen nodig als je er volledig oliebollen met rozijnen van wil maken.

Zo maak je het

1. Meng 1 dl lauwwarm water met de gist en voeg hier suiker aan toe.
2. Zeef de bloem met een beetje zout in een kom en maak dan een kuiltje in het midden.
3. Schenk hier het gistmengsel en de overgebleven lauwwarme water in en roer vanuit het midden alles tot er een glad beslag is ontstaan.
4. Als je vulling eraan toe wilt voegen is dit het moment dat te doen.
5. Laat het beslag een uurtje rijzen op een warme plek (bijvoorbeeld op een verwarming)
6. Verwarm een (frituur)pan met zonnebloemolie en zorg dat deze goed heet is, als je een temperatuurmeter erop hebt ongeveer zo'n 175 graden. 

7. Schep het beslag met een ijslepel (om er een mooi bolletje van te maken) in de pan en bak ze voor ongeveer 6 minuten, na de helft van de tijd omkeren zodat ze aan beide kanten lekker bruin worden.

Serveer ze in een schaal met wat poedersuiker en je oud & nieuw feest is compleet!

Eet smakelijk!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.