Vegan huzarensalade

Gepubliceerd op 17 december 2019 om 20:00

Huzarensalade is eigenlijk een salade met aardappel en vlees, maar eigenlijk heb ik nog nooit een vlees in de huzarensalade gedaan. 
Elke gelegenheid is goed om een lekkere huzarensalade te maken, maar zo met kerst vlak voor de deur is het een heerlijk gerecht voor bij de gourmet, maar het is ook een heerlijk bijgerecht op een mooi aangeklede kersttafel.

Aardappelen zijn koud ook nog eens een pareltje voor je darmen, omdat het zich om zet in resistent zetmeel. We gebruikten mayolijn voor de mayonaise, maar natuurlijk kun je elke andere vegan mayonaise gebruiken. 

Je kunt de huzarensalade decoreren zoals je wilt, wij hebben het basic gehouden, maar je kunt het helemaal in stijl maken.

 

 

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

4 grote aardappelen
1 wortel
1/4 pot augurk
1/4 pot doperwten
3 eetlepels zilveruitjes
3 volle eetlepels mayolijn
1 eetlepel ketchup 
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

Schil de aardappelen en wortel en kook het in 12 minuten gaar en stamp dit dan door elkaar.
Snij de augurk en zilveruitjes fijn en doe dit bij de aardappelen en wortel, schep er ook de doperwten bij.
Laat het lauwwarm tot koud worden en doe er dan de mayolijn en ketchup bij.

Breng het verder op smaak met wat peper en zout. 

Leg alles op een schaal en decoreer het mooi af.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.