Pasteibakjes met champignon-prei ragout

Gepubliceerd op 6 december 2019 om 18:59

Zeg je kerst, dan zeg je toch wel een beetje ragout. Je hebt van die kant en klare blikjes, maar zelf maken is vele malen lekkerder!
Wij maakten ook de bakjes zelf van bladerdeeg, maar deze zijn ook kant en klaar te koop. Je moet dan wel even opletten dat je vegan bakjes koopt, maar bij AH liggen ze zeker. Het is maar net even hoeveel werk je ervan wilt hebben.

Voor de champignons kun je eigenlijk alle soorten gebruiken, wij gebruikten kastanjechampignons, maar alle andere soorten zijn ook gewoon goed. Wil je ze echt voor kerst gebruiken en geen stress ervaren? Maak de ragout dan gerust een dagje eerder, de smaak kan dan ook nog eens lekker goed doortrekken.

Dit heb je nodig  (voor 4 personen)
100 gram kastanjechampignons
1/4 prei
1 ui
50 gram margarine
60 gram bloem
250 ml water
250 ml havermelk (of andere plantaardige melk)
1 theelepel fenegriek
1/2 theelepel kardemom
1/2 theelepel gedroogde tijm (of 1 theelepel verse)
1 theelepel zeezout

Zo maak je het

Smelt de margarine in een pannetje, als het gesmolten is haal het van het vuur af en doe de bloem erbij.
Roer met een spatel de bloem en boter bij elkaar, zet het terug op laag vuur en laat het even 1 minuut zachtjes door garen. 
Doe het water en melk erbij. Blijf goed roeren en breng het zachtjes aan de kook. Voeg de fenegriek, kardemom, tijm en zout toe en roer dit goed door. 

Snij de champignons, ui en prei fijn en doe dit met wat olie in een pan en fruit dit goed aan. Voeg het vervolgens toe aan de ragout.
Schep het geheel goed door en klaar is je ragout!

Wil je de pasteibakjes zelf maken, maak dan kleine bakjes van bladerdeeg in bijvoorbeeld een cupcakevorm en bak deze blind in de oven. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Matthijs Hulsbosch
4 maanden geleden

Hoi, voor hoeveel personen is het recept van de paddestoelen/preiragout?

Alvast bedankt voor je reactie,

Groet Matthijs

Trientje Blenkers I De Veganistische Keuken
4 maanden geleden

Hoi Matthijs, bedankt voor je reactie en goed dat je het vraagt. Het recept is voor 4 personen, we zullen dat ook bij het recept zetten. Groet, Trientje