Ster kerstkoekjes met chocolade

Gepubliceerd op 6 december 2019 om 15:48

Nog iets meer dan 2 weken en dan is het kerst! Kijken jullie er ook zo naar uit? Wij zijn wel echte kerstmensen en dan vooral vanwege het samenzijn, familiebezoek en wij doen cadeautjes met kerst. Peter werkt altijd wel een van de kerstdagen, that's part of the job als je in de horeca werkt, maar kerstavond en eerste kerstdag is altijd voor ons als gezin of met de familie.

Kerst is dus in aantocht en dus wilden we lekkere koekjes bakken. Het recept is bijna nog simpeler dan naar de winkel fietsen om kerstkoekjes te halen, het is is echt 1,2 en klaar. Een makkelijker recept konden we niet voor je maken, maar ze zijn erg lekker geworden en je kunt ze ook nog wel even bewaren als je ze afgesloten bewaard. 

Dit heb je nodig (voor 10-12 koekjes)
150 gram tarwebloem
100 gram margarine
45 gram suiker
1/2 zakje vanillesuiker
1/2 reep pure chocolade

Zo maak je het
Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de margarine, laat dit smelten.
Doe vervolgens de bloem, margarine, suiker en vanillesuiker in een kom en kneed dit tot een deeg.
Zet het vervolgens 5 minuten in de vriezer om snel koud te laten worden en kneed het dan nog een keer goed door.

Steek uit het deeg mooie stervormen (kerstboompjes kan natuurlijk ook). Zet het voor 17 minuten op 175 graden in de oven.

Laat de koekjes afkoelen en smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie en decoreer de koekjes hiermee. 

Wij deden het decoreren met een spuitzak, maar het kan op allerlei manieren en ook met andere ingrediënten natuurlijk. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.