Print Friendly, PDF & Email

Courgettepasta, het is makkelijk om te maken én super gezond! Dubbel winst dus!
Het is een van mijn favoriete gerechten, soms kies ik voor een andere volkoren pastasoort, zoals kikkerererwtenfussili, daar maak je het nog wel een stuk voedzamer mee, maar afwisseling is soms ook heerlijk! Je hebt eigenlijk dit gerecht in 15 minuten op tafel staan, dat is dus lekker snel en dan heb je ook een lekkere gezonde maaltijd!

In plaats van cashewnoten kun je ook pijnboompitten gebruiken, ook erg lekker. De cashewnoten kopen wij ongebrand en branden deze kort zelf in de oven. Zo heb je cashewnoten zonder olie, vele malen lekkerder!

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig

500 gram courgette(spaghetti)
8 cherrytomaatjes
40 gram cashewnoten
2 olijven
4 eetlepels pesto (klik hier voor het recept)
2 rode uien
2 teentjes knoflook
Peper en zeekraalzilt naar smaak

Zo maak je deze heerlijke courgettepasta

  1. Doe een laagje water in een bakpan en doe er de gesneden rode ui in en de uitgeperste knoflook.
  2. Snij de courgette in (grove) slierten of gebruik kant-en-klare courgettepasta en voeg dit na 2 minuten toe.
  3. Schep er de pesto door en zet het vuur na 2 minuten uit.
  4. Breng het op smaak met peper en zeekraalzilt. Schep het op een bord en garneer het af met de in vieren gesneden cherrytomaatjes, strooi er de cashewnoten op en de in plakjes gesneden olijf.
  5. Strooi er eventueel extra edelgistvlokken op, heel gezond!

Eet smakelijk!

Kcal 311 Eiwit 14,1 gram Koolhydraten 23 gram Vet 16,4 gram Voedingsvezel 8,6 gram
Kalium 1074 mg Calcium 209 mg IJzer 5,2 mg Zink 5,7 mg Vitamine A 102 ug

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This