Plaatpizza met volkorenmeel en 2 soorten saus

Gepubliceerd op 30 april 2020 om 15:00

Het is vandaag, 30 april 2020, vegan pizza dag. Deze dag is uitgeroepen door de Nederlands Vereniging voor Veganisme en wij doen natuurlijk graag mee door een lekkere plaatpizza voor jullie online te zetten. We hebben gekozen voor een wat voedzamere versie met volkorenmeel. 

We zijn hier thuis het nooit eens over de topping, want de een vind dit lekker en de ander juist weer dag, dus hebben we hem mooi in vieren gemaakt en gekozen voor 2 soorten saus. De pestosaus is een eigen creatie, maar is wel erg lekker. 

Dit heb je nodig
Voor het deeg
500 gram volkorenmeel
300 ml lauwwarm water
7 gram gist
4 eetlepels olijfolie
Snufje zout

Voor de groene pestosaus
1 handje spinazie
1/2 handje rucola
10 hazelnoten
1 eetlepel vegan peso
1 eetlepel edelgistvlokken
25 gram flora plantboter 
4 eetlepels water
zout en peper

Voor de topping
Champignons
Tomatensaus
Oregano
Rode ui
Paprika
Cherrytomaatjes
Violife Mozzerella style

Zo maak je het

Doe de volkorenmeel in een kom, samen met de gist. Meng dit goed door elkaar en voeg dan het lauwwarme water toe, zorg dat dit tegen de warme kant aan zit. Voeg dan ook de olie en een beetje zout toe en kneed het tot een mooie bal. Neem hier even goed de tijd voor, zeker wel een minuut of 10. Het maakt je pizza straks vele malen lekkerder. 

Zet dit dan voor een uur weg op een warme plek met een doek over de kom.

Maak ondertussen de groene pestosaus door alle alle ingrediënten samen in een blender of keukenmachine te doen en maak hier een lekkere saus van. 

Als het deeg klaar is met rijzen, kneed je het nog een keer goed door en rol je het op bakpapier uit tot een rechthoek (net zo groot als het bakpapier). Bekleed het dan met de saus, wij kozen voor een combinatie van tomatensaus en de groene pestosaus, maar je kunt ook je eigen of een van twee kiezen. De oregano gebruikten wij bij de tomatensaus variant.

Voor de topping kun je, je eigen hoeveelheden kiezen. 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«