Vegan focaccia met rozemarijn en knoflook

Gepubliceerd op 4 januari 2020 om 20:55

Bakken, ik hou er van en dan niet alleen  zoete gerechten. Deze focaccia is lekker zacht en een favoriet bij onze kinderen.
Focaccia is een Italiaans platbrood, het lijkt op een pizzadeeg maar is dikker. Het is heerlijk voor bij de borrel of soep!

Eerlijk gezegd was dit mijn eerste focaccia die ik maakte en het lukte in een keer heel erg goed!
Je kunt er natuurlijk ook nog groente boven op doen, zoals de Albert Heijn dat heeft met een(vegan) focaccia die ze verkopen. Ook erg lekker!

Wij hebben hem basic gehouden, maar dat maakt het hem wel ontzettend lekker en betekent dat je hem kunt finetunen zoals je zelf wilt!


Dit heb je nodig (voor 1 focaccia)

250 gram bloem
½ theelepel zout
1 zakje gist
½ theelepel suiker
150 ml lauwwarm water
1 teentje knoflook
Rozemarijn
25 ml olijfolie
½ theelepel Italiaanse Kruiden

De suiker die in het recept zit is puur voor de gist, vandaar zo'n klein en te verwaarlozen hoeveelheid.

Zo maak je het

  1. Doe de bloem, zout, suiker, kruiden en gist in een kom en roer dit goed door elkaar.
    Voeg vervolgens het lauwwarme water toe en roer er met een lepel even goed door, zodat het wat deegachtig wordt en pak het met wat natte handen uit de kom.
  2. Leg het op een met bloem bestuifde aanrecht en kneed het goed door met de hand. Je hebt wel echt even 10 minuten de tijd nodig om het goed door te kneden. Maak er vervolgens een bol van en smeer deze lig in met wat olijfolie. Doe deze bol in een kom en leg er een theedoek over. Laat 30 minuten rusten op een wat warme plek.
  3. Als het 30 minuten heeft gestaan, haal je het deeg uit de kom en kneed je het goed door.
    Rol vervolgens het deeg uit tot een hoogte van ongeveer 1-2 cm en leg dit op een bakpapier. Met je duim kun je er nu kuiltjes in duwen en smeer het in met een dunne laag olijfolie en bestrooi het met zeezout.
  4. Leg vervolgens een theedoek over de focaccia en laat het 30 minuten rijzen.
  5. Zet na 15 minuten de oven aan op 220 graden met de bakplaat erin en leg de focaccia op de bakplaat en bak het in ongeveer 20 minuten af.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.