Mini hamburgerbroodjes met kikkererwten-wortelburger

Gepubliceerd op 15 december 2019 om 08:15

Dit is een super leuk hapje of voor bij een lunch, gourmet oftewel een lekker veelzijdig gerechtje!
Simpel om te maken, lekker om te eten en de burger is ontzettend voedzaam omdat het lekker eiwitrijk is en bomvol gezonde voedingsstoffen.
Daarom is het een zeer goede veganistische burger omdat het zoveel goede voedingsstoffen bevat. 

Kikkererwtenmeel bevat ook veel eiwitten en je kunt het gewoon bij de Albert Heijn en Jumbo krijgen, maar je kunt ook gewone bloem of meel gebruiken als je dat liever doet. De voedingswaarde gaat dan uiteraard wel naar beneden, dus we raden je wel kikkererwtenmeel aan!

Je kunt ze helemaal beleggen zoals jezelf lekker vind, op de foto zie je alleen sla, maar je kunt het broodje helemaal naar je eigen smaak maken.

 


Dit heb je nodig (voor 10 mini burgers of 3 grote burgers)

1 kleine wortel
100 gram kikkererwten
4 eetlepels kikkererwtenmeel
1 teentje knoflook
1/2 ui
1 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel lijnzaad
3 eetlepels water
10 mini hamburgerbroodjes
Naar smaak peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak eerst een ei vervanger van 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water, roer dit goed door elkaar en laat het dan even staan. 

Doe de kikkererwten zonder vocht in een kom en rasp de wortel erbij. Snij de ui en knoflook fijn en voeg dit toe aan de kikkererwten en wortel. 
Meng het geheel met een staafmixer totdat het geheel grof gepureerd is. Voeg dan de komijn, peper en zout toe en vervolgens pak je de ei-vervanger en voeg je ook deze ook toe. Vervolgens voeg je de kikkererwtenmeel toe en maak je met wat natte handen er mini hamburgers van.

Doe wat olie in een koekenpan en bak de burgers goudbruin. Als je ze hebt gebakken leg je ze voor 10 minuten in de oven.

Klaar en stapelen maar!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.