Crostini met tomaat, basilicum en zonnebloempitjes

Gepubliceerd op 28 november 2019 om 17:41

Deze crostini hapje is zeer geschikt als hapje, maar kan ook heel goed als amuse dienen.
Heb je nu toevallig geen crostini's? Geen nood, want je kunt ook wat (stok)brood snijden en afbakken in de oven. 

Het is een heel makkelijk hapje, staat zo op tafel en niet te vergeten ook nog eens erg gezond door de tomaat, basilicum, knoflook en zonnebloempitten. Je hoeft geen schuldgevoel te hebben nadat je dit hebt gegeten.

Dit heb je nodig (voor 8 stuks)

1 tomaat
2 takjes basilicum
1 teentje knoflook
1 theelepel zonnebloempitjes
8 crostini's
1 theelepel olijfolie
Zout en peper

Zo maak je het

Om de tomaat te ontvellen, zet je het 1 minuut in kokend heet water. Daarna kun je het vel er zo afhalen.
Ook het vruchtvlees en pitjes haal je er uit en snij het dan in kleine blokjes.
Snij ondertussen de basilicum fijn en meng dit door de tomaat, breng het op smaak met de zout en peper.

Snij dan de knoflook doormidden en wrijf de crostini's in met een knoflookteentje. Als je dit hebt gedaan leg je het tomatenmengsel erop en garneer je het af met een paar zonnebloempitjes, wat basilicum en een klein drupje olijfolie.

Eet smakelijk!


Volg je ons al op Facebook of Instagram


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.