Healthy pizza met vegan kaas, paprika en oregano

Gepubliceerd op 24 november 2019 om 20:57

Pizza klinkt altijd zo lekker ongezond, maar met dit recept is er niks ongezonds aan! Een lekker deegje, simpel te maken en hartstikke voedzaam.
Door de volkoren meel die ik heb gebruikt is het rijk aan vezels.

Ik ben gek op oregano, maar had nog nooit verse oregano gebruikt. Wat een heerlijkheid, een heerlijke geur en wist je dat oregano een echte oppepper voor ons immuunsysteem is? Dus wat vaker gebruiken kan helemaal geen kwaad. Je kunt de pizza natuurlijk helemaal beleggen zoals jezelf wilt, maar ik houd van pizza's die lekkere pure smaken heeft en heb een bescheiden aantal ingrediënten gebruikt. 

Dit heb je nodig (voor 3 kleine pizza's)

Voor het deeg

250 gram volkoren speltbloem
7 gram bakkersgist
2 eetlepels olijfolie
1,25 dl lauwwarm water

Voor het beleg

1 paprika
1 blikje tomatenpuree
1/4 pakje vegan feta (ik gebruikte Violife)
3 takjes oregano (of gedroogde oregano)

Zo maak je het

Mix de bloem en gist door elkaar en voeg vervolgens de olijfolie en water toe.
Kneed dit alles goed door elkaar en maak er een lekker soepel deegje van (tip: maak je handen nat als je gaat kneden)
Zet dit een half uur op een warme plek met een doek erop.

Als de tijd voorbij is verwarm de oven voor op 200 graden en rol het deeg uit tot mooie pizzabodems en besmeer het vervolgens met de tomatenpuree en dan de rest van de ingrediënten erop. Zet het geheel voor 15-20 minuten in de oven en smullen maar!

 

Tip: je kunt ook van verse oregano, een oregano-olie maken van olijfolie en oregano. Als je dit door het deeg doet, krijgt ook het deeg een smaak van oregano.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.