Print Friendly, PDF & Email

We hebben veel leuke reacties gehad op onze nieuwe rubriek ‘low-budget koken’ en het is weer dinsdag, dus weer tijd voor een nieuw lekker en low-budget recept.

Wij zijn gek op ovenschotels, omdat je er lekker veel in kwijt kunt. Vroeger, toen we nog geen veganist waren, maakten we ook weleens een ovenschotel met bloemkool, maar dan met gehakt. De linzen zijn een veel beter idee wat ons betreft, hoog in voedingswaarde en ook nog eens laag in prijs. Dit recept is makkelijk om te maken, dus ook als je geen keukenprins of prinses bent gaat deze ovenschotel zeker een succes worden!

Zoals we vorige week aangaven in ons eerste recept, baseren wij onze prijzen op die van de Albert Heijn en als je dus aanbiedingen koopt elders kun je soms best goedkoper uit zijn. Zo is de bloemkool momenteel €2,10 bij de AH, maar kun je ze op de markt (bij ons op de markt afgelopen week te koop voor €1,49 per stuk) en in de aanbieding soms best goedkoper kopen. Daarmee gaat je prijs dus erg omlaag.

Voor de kokosmelk gebruikten we een blik van 400 ml, dat is in verhouding vaak goedkoper dan een pakje van 200 ml.

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 10 minuten

Dit heb je nodig

3/4 bloemkool (500 gram)
400 gram aardappelen
150 gram linzen (bruine linzen uit blik)
200 ml kokosmelk
1 theelepel komijn
1 eetlepel kerrie
2 theelepels nootmuskaat
1 theelepel maizena (aangeroerd met 1 theelepel water)
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

1. Snij de aardappelen in vieren en kook deze in kokend water in ongeveer 20 minuten gaar
2. Snij ondertussen de bloemkool fijn in kleine roosjes en kook deze in kokend water beetgaar
3. Als de aardappelen klaar zijn stamp ze dan fijn en doe er 1 eetlepel kokosmelk bij en een 1/2 theelepel nootmuskaat, plus wat peper en zout.
3. Als de bloemkool klaar is doe je het in een bakpan met een beetje kookvocht en bak je het kort even aan.
4. Voeg vervolgens de kokosmelk, de linzen en het maizenapapje toe, zet het vuur laag en laat het voor 3-4 minuten even pruttelen.
5. Voeg dan de kerrie, komijn en de overige 1,5 theelepel nootmuskaat toe en breng het verder op smaak met peper en zout.
6. Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel dan gelijkmatig de aardappelen over het de schaal.
7. Zet de grill aan en zet het 10 minuten onder de grill, check na 8 minuten wel even of het niet te donker wordt. Heb je geen grill? Zet het dan op 250 graden voor 10 minuten in de oven. Ook hier even checken hoe het met je ovenschotel gaat.

Eet smakelijk!

Budget p.p. € 1,86

Meer low-budget recepten? Voor slechts €4,49 heb je 14 heerlijke voedzame low-budget recepten. Klik hier voor alle informatie! 

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This