Print Friendly, PDF & Email

Wij houden beide erg van bakken én aangezien het weer buiten nogal wisselvallig is, gingen we lekker aan de slag met dit lekkere taartje.

Het resultaat is een heerlijk taartje geworden én eigenlijk ook nog eens heel makkelijk te maken. Doordat je blauwe bessen alleen rauw gebruikt blijven alle goede eigenschappen intact. Blauwe bessen bevatten lekker wat vitamine C, maar bevat ook bètacaroteen (de voorlopen van vitamine A) én vooral ook flavonoïden. Dit laatste zorgt ook voor die mooie blauwe kleur en hebben een goede invloed op ontstekingen én hart- en bloedvaten.

Zo zie je dus dat je zelfs met een lekkernij nog altijd aan je gezondheid kunt denken. Want ook boekweitmeel is bijvoorbeeld rijk aan magnesium en eiwitten. Waarom dadels niet hetzelfde is als suiker beschreven we al eerder in deze blog.

Dit heb je nodig (voor 1 klein taartje)

50 gram boekweitmeel
50 gram havermeel
100 ml plantaardige melk (ongezoet)
50 gram dadels (geweekt in kokend water)
1 eetlepels yoghurt (ongezoet)
1 theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda
1 eetlepel azijn

Voor de crème
100 gram cashewnoten (geweekt in kokend water)
75 ml water (weekvocht van de dadels en cashewnoten)
20 gram dadels (geweekt in kokend water)
1 theelepel vanille extract
45 gram blauwe bessen

Garnering
1 eetlepel cashewnoten, geroosterd
handje blauwe bessen

Wij gebruikten een springvorm van 12 cm doorsnede

Zo maak je deze blauwe bessentaart

  1. Meng de boekweitmeel, havermeel en bakpoeder door elkaar,
  2. Doe vervolgens de plantaardige melk samen met de geweekte dadels, yoghurt, vanille extract en azijn in een mengbeker of keukenmachine en maal dit fijn.
  3. Voeg dit toe aan het meelmengsel en schep het er goed doorheen. Als laatste voeg je de bakingsoda toe en schep dit dan ook er goed door.
  4. Doe het in een klein taartvormpje samen (die je hebt belegd met bakpapier) en zet het dan 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (check na 25 minuten even met een satéprikker of het taartje gaar is van binnen)De crème
  5. Als het taartje in de oven staat kun je alvast de crème maken.
  6. Voeg de geweekte cashewnoten en dadels bij elkaar en doe er dan het water (weekvocht) en de vanille extract bij.
  7. De helft pureer je zonder blauwe bessen en de andere helft pureer je met de blauwe bessen.

Samenvoegen

  1. Als het taartje klaar is, laat je het even goed afkoelen.
  2. Dan snij je het horizontaal doormidden en smeer je er de cashewcrème met blauwe bessen tussen.
  3. Leg dan de bovenkant er weer op en besmeer deze met de naturel cashewcrème en garneer het af met blauwe bessen en wat vers geroosterde cashewnoten (in stukjes gehakt)Geniet ervan!
Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This