Healthy Vegan Basissaus ( bechamelsaus )

Gepubliceerd op 15 april 2021 om 14:00

Dit is echt een ideale basissaus, die je regelmatig kunt gebruiken. Deze basis saus kun je gebruiken als basis voor diverse andere sauzen. Hieronder noem ik er een paar .

  • Kerriesaus (1 theelepel kerriepoeder of kerrie pasta toevoegen aan de havermelk dan aan de kook brengen en even laten staan.)
  • Dille saus (1 theelepel gehakte dille of gedroogde dille toevoegen als de saus gebonden is en dan even 2 a 3 minuten laten trekken)
  • Kappertjessaus (1 eetlepel kappertjes toevoegen als de saus gebonden is en dan even 2 a 3 minuten laten trekken)
  • Edelgistvlokken saus (2 eetlepels edelgistvlokken toevoegen als de saus al gebonden is en 2 a 3 minuten laten trekken)

 

Dit heb je nodig

150 ml water
50 gram havermout
250 ml water 
1 eetlepel havermeel (aangeroerd met 3 eetlepels water tot een papje)
Nootmuskaat, zeekraal zilt, peper.

Zo maak je het

  1. Zet een avond van te voren de 50 gram havermout in de week in 150 ml koud water. Laat dit weken.
  2. Giet de havermout af en spoel het schoon. Doe het in een maatbeker met de 250 ml water en pureer dit met een staafmixer. Laat het even voor 5 minuten staan.
  3. Giet het door een fijne zeef in een pannetje. Breng dit aan de kook en roer er het havermeelpapje doorheen. kook het zachtjes door tot het gaat binden.
  4. Breng het op smaak met nootmuskaat, zeekraal zilt en peper

 

 

Meer basics


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.