Vegan basilicum pesto met edelgistvlokken (whole food, zonder olie)

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 17:00

Dit is een heerlijke basispesto, je kunt er namelijk nog meer aan toevoegen. Zelf gebruiken we ook regelmatig spinazie of groene erwten als toevoeging. Het voegt extra gezondheid toe, maar ook extra smaak. De edelgistvlokken zorgen voor een lekkere smaak, maar geven ook extra gezondheid. We schreven eerder al een blog over wat edelgistvlokken zo gezond maakt.

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

1/2 basilicumplant
1 eetlepel edelgistvlokken
1 teentje knoflook (1/2 als je niet zo'n knoflookfan bent)
1/4 citroen voor sap
5 eetlepels water
1 handje cashewnoten (combinatie met hazelnoten is ook lekker)
Peper en evt. zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Doe alles in een mengbeker of keukenmachine en maal het tot een lekkere pesto, is het iets te dik naar je zin? Dan kun je een scheutje water toevoegen.

 

Meer basics


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.