Zonnebloempitten spread met basilicum

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 13:00

We hebben een heerlijke spread voor je gemaakt, vol met voedingsstoffen. Zo zitten zonnebloempitten vol vezels en eiwit. Daarnaast zit het vol ijzer, kalium, calcium, magnesium, fosfor en vitamine E. Hennepzaad is een goede bron van omega 3, eiwit, zink, ijzer, magnesium, calcium en vezels.

Allemaal hele goede bronnen van gezonde vetten. Basilicum wordt ook wel het Koningskruid genoemd. Basilicum zit bomvol vitamine K, vitamine C en is ook rijk aan ijzer en calcium. Doordat deze spread vitamine C en ijzer bevat zorgt dat ervoor dat de ijzer goed wordt opgenomen.

Dit heb je nodig

125 gram zonnebloempitten
2 theelepels hennepzaad
1 teentje knoflook
3/4 citroen, voor sap
100 ml water
2 handjes basilicum
Zwarte peper naar smaak
1 theelepel chilipoeder

Zo maak je het

Rooster de zonnebloempitten in een droge bakpan of in de oven.
Doe vervolgens de zonnebloempitten samen met de overige ingredienten in een keukenmachine of een mengbeker en maal het fijn tot een lekkere spread die lekker vol van smaak is.

Eet smakelijk!

 

Wil jij nooit meer verlegen zitten om lekkere recepten en betrouwbare informatie?
Dan is onze Healthy Vegan Academy iets voor jou! Klik hier op de link voor alle informatie!

 

Heeft de zonnebloempitten spread met basilicum gesmaakt?

We vinden het leuk om van je te horen!

 

Meer basics


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.