Zelf mosterd maken

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 10:00

Zelf mosterd maken is helemaal niet moeilijk en het voordeel is dat je precies weet wat er in zit. Hou je van zoete mosterd dan kun je een dadel toevoegen, ben je meer van wat zuurdere mosterd dan laat je het weg!

De kurkuma zit er in voor de kleur, want mosterdzaadjes geeft er een grauwe kleur aan. Het is geen noodzaak om dit toe te voegen, maar de gele kleur staat wel mooi.

Dit heb je nodig

50 gram blanke mosterdzaad
100 ml appel(cider)azijn
Peper naar smaak
Optioneel: 1 verse of gedroogde dadel zonder pit en mespuntje kurkuma

Zo maak je het

  1. Doe de appelazijn (of appelcider azijn) in een steelpan.
  2. Voeg optioneel de fijn gesneden dadel toe.
  3. Voeg ook het mosterdzaad toe (je kunt ook 1 mespunt kurkuma toevoegen om de mosterd iets geler te maken)
  4. Laat alles ongeveer 1 a 2 minuten op heel laag vuur door
    trekken.
  5. Doe het in een mengbeker of in een keukenmachine en maal het tot een fijne mosterd.
  6. Als je de mosterd helemaal glad wilt hebben dan kun je de mosterdzaad beter een dag van te voren in de azijn zetten en de volgende dag de dadel toevoegen en dan glad draaien.
  7. Ook een manier is om het door een fijne zeef heen te wrijven.

Let wel op: niet alle appelciderazijn is veganistisch door het klaringsproces, de natuurtroebele vaak wel.

 

 

Heb je deze mosterd gemaakt?

We vinden het leuk om van je te horen!
Tag ons ook gerust met @deveganistischekeuken of #deveganistischekeuken

Meer Basics


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.