Print Friendly, PDF & Email

Gezond eten saai? Nee hoor, deze bananasplit pannenkoek is een heerlijk ontbijtje in de ochtend, maar misstaat ook zeker niet als lunch. Een waar feestje op je bord! De banaan in het pannenkoekenbeslag is nodig om een bruine pannenkoek te krijgen, maar dit kun je ook bereiken met ander suikerrijk fruit of dadels.

Waarom bananen zo gezond zijn, daar schreven we eerder al uitgebreide blog over.

Geen fan van boekweit? Natuurlijk kun je ook met havermeel een pannenkoek maken of je eigen favoriete recept gebruiken!

Dit heb je nodig (voor 1 a 2 pannenkoeken, afhankelijk van grootte)

50 gram boekweitmeel
100 ml water
1 eetlepel havermout
1 grote rijpe banaan
2 dadels
25 ml water
1 theelepel rauwe cacao

Zo maak je deze heerlijke bananasplit pannenkoek

Doe de 100 ml water samen met de havermout en een duimlengte stukje banaan in een mengbeker of keukenmachine en pureer dit fijn.
Doe dan de boekweitmeel in een kom en voeg hier de havermelk aan toe.
Meng dit goed door elkaar tot een mooi en dik pannenkoekenbeslag.
Zet dan een bakpan op het vuur en zorg dat deze heel heet is.
Bak dan de pannenkoek aan beide zijden mooi bruin. Snij ondertussen de banaan in kleine blokjes en pureer de dadel samen met het water en de rauwe cacao tot een lekkere chocoladesaus.
Beleg de pannenkoek met de blokjes banaan en chocoladesaus en rol het dan op!

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This