Appel-kaneelbrood

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 12:30

Dit keer op zondag bakdag een brood als recept. Het is een brood die ik persoonlijk erg lekker vind en graag met jullie wil delen.
Het is een makkelijk recept om te maken, het kost alleen wat tijd omdat het deeg moet rijzen.

Appel en kaneel zijn smaken die goed bij elkaar passen en we hebben gekozen om er geen stukjes appel in te doen, maar dit kan wel heel goed. De analyse van onze dochter Demi was ook dat ze de stukjes appel miste. Je kunt het zelfs nog uitbreiden met rozijntjes. Dat doe je er tussen op het moment je de vulling er tussen doet. 

Je kunt er veel kanten mee op,  veel plezier met bakken!

Aantal 16 stuks I Baktijd 20 minuten I Bereidingstijd 1,5 uur (inclusief rijsttijd) 

Dit heb je nodig
Voor het deeg
400 gram bloem
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
240 ml lauwwarme plantaardige melk
4 eetlepels suiker
50 gram plantenmargarine
Snufje zout

Voor de vulling
6 eetlepels appelmoes
2 theelepels kaneel

Oven 175 graden
Springvorm 20 cm


Zo maak je het

1. Meng de gist met de melk en de suiker in een grote kom, beste even met een garde. Zo komt er een schuimig laagje op te staan, laat dit even 5 minuten staan.
2. Smelt ondertussen de margarine en meng dit en de rest van de ingrediënten voor het deeg en een goede snuf zout en kneed door tot een soepele, niet plakkerige deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan een beetje melk toe. Is het deeg te nat? Kneed het dan goed door, want het bloem neemt tijdens het kneden nog vocht op. Blijft het echt te nat? Dan kun je voorzichtig een klein beetje bloem toevoegen.

Tip: kneed met natte handen, want dan blijft het niet zo aan je handen kleven. Laat het een uur op een warme plek en met een warme doek over de kom staan om te rijzen. Het deeg is dan verdubbeld in volume.

3. Na dat uur verwarm je de oven voor op 175 graden en maak je een rechthoek van het deeg. Besmeer de rechthoek met appelmoes en bestrooi dit vervolgens goed met het de theelepels kaneel.

4. Rol het vervolgens in de lengte op, niet te los en niet te strak. Snij het dan in plakjes van ongeveer 1,5 a 2 cm en leg dit op de bakplaat, druk de plakjes iets aan en leg ze in een ingevette springvorm een voor een tegen elkaar aan en zet het geheel voor 20 minuten in oven.

5. Laat het geheel even afkoelen, haal het uit de springvorm en dan kun je de brood er lekker afscheuren.

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »