Vegan Custard-cakejes

Gepubliceerd op 26 april 2020 om 10:30

Custard cakejes, ja dat is iets dat ik echt helemaal het einde vond toen ik nog geen veganist was. Je hebt ze wel in de winkel liggen, maar ja, die zijn niet vegan. Tot vandaag heb ik ze niet meer gehad en toen we gingen denken over wat welk bak recept we gingen maken; was mijn (Trientje) stem direct voor custardcakejes. Demi, onze dochter, was ook voor! Zo gezegd, zo gedaan.

Het bleek verrassend makkelijk en daarom tonen we met veel plezier hier het recept en ons eindresultaat! 


Dit heb je nodig (voor 5 flinke cakejes)

Voor het cakebeslag
125 gram bloem
100 gram plantaardige margarine, op kamer temperatuur
50  gram suiker
1 theelepel vanille(aroma)
1 theelepel bakpoeder
Rasp van een hele citroen
4 eetlepels aquafaba (niet opgeklopt)

Voor de custardroom
250 ml plantaardig melk
17 gram custard (van Koopmans #nospon)
10 gram suiker

Benodigdheden:
*muffinvorm
Oven;
Voorverwarmen op 175 graden

Zo maak je het
Snij de margarine in blokjes en doe dit samen met de bloem, suiker, vanille,  bakpoeder, citroenrasp en aquafaba in een kom.
Mix het geheel met een mixer goed door elkaar, maar niet te lang. Als het opgenomen is, stop je en kneed je het even goed samen met je hand.
Laat het dan even staan en maak de custard door een pannetje met melk op het vuur te zetten en deze aan de kook te brengen. Als het bijna kookt voeg je de suiker en custard toe, blijf continue roeren met een garde om klontjes te voorkomen.

Als het dik genoeg is, doe je het in een spuitzak. Ondertussen pak je het deeg weer en maak je 5 gelijke delen, maak hier bolletjes van.
Pak een muffinvorm en leg onderop een bakpapiertje en smeer de randen goed in met boter en bloem, dit helpt om de cakejes straks goed los te laten komen. Leg dan de bolletjes deeg in de muffinvorm en druk deze even wat aan.

Zet dan het mondje van de spuitzak in het cakeje en spuit er custard in, houdt de randen wel vrij van custard.
Wanneer je dit gedaan hebt, zet je ze in de oven voor ongeveer 25 minuten op 175 graden.
Mochten ze nog iets te licht zijn, kun je ze nog een paar minuutjes langer in de oven zetten. 

Goed laten afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de muffinvorm.

Eet smakelijk!

 

Hou je van bakken, maar vind je vegan bakken nog een uitdaging?
We hebben  met De Vegan Bakgids een zeer complete handleiding voor
je gemaakt, inclusief 6 heerlijke recepten!

 

 

De Vegan Bakgids voor iedereen die van bakken houdt, een zeer uitgebreide handleiding hoe je vegan bakken nu precies aanpakt met duidelijke schema's en praktische informatie. 

6 basisrecepten, zowel met bloem als glutenvrij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »