Smeuïge chocolade-aardbeientaart

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 11:30

We waren het er niet helemaal over eens om deze taart te maken en te posten, want heel eerlijk; Peter is niet zo'n chocolade liefhebber.
Hij zei dat chocolade iets voor de winter is. Ik, als vrouw, heb hem toch wel even duidelijk gemaakt dat chocolade echt niet iets is wat wij alleen in de winter lekker vinden, hihi.

Door de aardbeien hebben we er een lekkere fruitige smaak aan gegeven. Je kunt, als je dat lekker vind, ook wat aardbeien door het beslag scheppen. Dan heb je niet alleen de fruitige smaak op de topping, maar ook in de taart. In plaats van aardbeien, kun je natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken. 

Het is een heavy taart, maar voor de echte chocoladeliefhebber is dat echt geen probleem! Zelfs Peter vond hem stiekem wel heel lekker!

Dit heb je nodig
200 gram bloem
100 gram cacao
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2,5 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel puntje bakingsoda
290 ml plantaardige melk (wij gebruikten: havermelk)
150 gram plantaardige margarine

Voor de topping
75 ml plantaardige melk 
150 gram pure chocolade
200 gram aardbeien (diepvries)

Ovenstand: 200 graden
Taartvorm: 18 of 20 cm
(wij gebruikten 18 cm)

Zo maak je het

Meng de bloem, cacao, suiker, vanillesuiker en bakpoeder goed door elkaar. Smelt de boter en meng dit samen de melk door het mengsel. Pak een mixer en mix dit op hoge snelheid door elkaar. Als laatste doe je er de bakingsoda bij en schep dit er even goed door heen. Deze heeft geen extra zuur nodig, omdat dit ook in cacaopoeder zit.

Pak dan je vorm, wij leggen meestal een bakpapier onderop, en vet de zijkanten in met wat olie of boter. Zo laat de taart straks makkelijker los.
Als je het beslag gestort hebt, strijk het dan even wat glad aan de bovenkant.

Bak het in ongeveer 40 minuten af (check vanaf 30 minuten  af en toe met een satéprikker of de taart al klaar is)

Als je de taart uit de oven haalt, laat hem dan eerst even afkoelen. Maak dan de chocoladesaus door de chocolade au-bain-marie te smelten en als het is gesmolten, beetje voor beetje de melk toe te voegen. Als dit klaar is, snij je de bovenkant van de taart eraf. Let op: niet te dik afsnijden.

Smeer dan je taart in met de chocoladesaus en verwarm de diepvries aardbeien in een pannetje. Als deze klaar zijn dep ze dan eerst even droog en schep ze dan op het chocolademengsel. Laat de taart vervolgens een uur in de koelkast staan, ja dat is nog al een vraag. 

 

 

Wat vond jij ervan? Plaats hieronder gerust een reactie (e-mailadres wordt niet getoond) of plaats het op je eigen Instagram of Facebook, tag dan wel even @deveganistischekeuken , zo kunnen wij jouw resultaat ook zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »