Vegan kwarktaart

Gepubliceerd op 8 februari 2020 om 13:41

Onze kwarktaart staat onder het kopje bakken, maar eigenlijk wordt er niets gebakken want de oven hoeft niet aan.
Deze kwarktaart is uiteraard vegan en verder ook zonder soja. Vegan betekent ook dat er geen gelatine in zit, in plaats daarvan gebruikten we agar agar. Agar Agar is een plantaardig bindmiddel en heeft een sterkere bindkracht dan gelatine. 

De bodem blijft wat kruimelig, maar dat maakt de taart nog lekkerder dan hij al is :)

 


Dit heb je nodig
1 pak Verkade Nizza's
500 ml kokosyoghurt (bijv. Koko Dairy Free naturel)
250 ml schlagfix gezoete vegan slagroom 
250 gram zomerfruit (diepvries)
50 gram aardbeien (vers of diepvries)
80 gram plantenmargarine
2,5 gram agar agar

Wij gebruikten een 26 cm taartvorm, maar een 24 cm kan ook prima.

Zo maak je het
1. Maak de koekjes heel erg fijn in een kom en smelt vervolgens de margarine in een pannetje. 
Wanneer de margarine gesmolten is voeg je dit toe aan de koekkruimels en leg je het op de bodem van de taartvorm (leg er een bakpapiertje onder). Zet dit in de koelkast.

2. Zet een ander pannetje op vuur met daarin het zomerfruit en de aardbeien, als dit een klein beetje warm is geworden kun je dit pureren met een staafmixer. Als het is gepureerd, breng je het aan de kook en voeg je de agar agar toe. Blijf goed roeren als je dit toevoegt net zolang totdat het goed is opgenomen. Wanneer het is opgenomen zet je het  vuur uit en voeg je beetje bij beetje de yoghurt toe. 

3. Klop vervolgens de schlagfix in een maatbeker op en schep dit voorzichtig door het fruit-yoghurtmengsel heen. 
Als alles is opgenomen, giet je het mengsel boven op de koekbodem.

4. Zet het vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Eet smakelijk!

 

 

De Masterclass bestaat uit 3 delen en is geheel gratis, omdat we je willen inspireren om meer gezond & plantaardig te eten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »