Vegan appelcrumble met appel-custard vulling

Gepubliceerd op 5 februari 2020 om 17:02

Wij zijn hier thuis dol op appeltaart, deze appelcrumble doet daar een beetje aan denken. Lekker en simpel te maken.
Deze appelcrumble delen we dan ook graag met jullie. 

De appelmoes dient als ei-vervanger en dat werkt heel goed in dit deeg. Je krijgt er een mooi deegje van en de smaak past er goed bij zullen we maar zeggen. De custard geeft een lekker romig geheel aan de taart.


Dit heb je nodig (voor 4 appelcrumbles)
105 gram bloem
20 gram ongezoete appelmoes
35 gram suiker
70 gram plantenmargarine
4 appels
1/2 theelepel kaneel
Optioneel: rozijnen
Custard 

3 eetlepels custardpoeder
5 eetlepel plantaardige melk + 100 ml plantaardige melk (wij gebruikten havermelk)
1 volle eetlepel suiker

Zo maak je het

Zorg dat het boter op kamertemperatuur is en doe dit vervolgens in een kom, samen met de suiker en de kaneel.
Mix dit met een mixer goed door elkaar, totdat het suiker is opgenomen door de boter.
Vervolgens zeef je de bloem in de kom en voeg je de appelmoes toe. Kneed dit tot een mooi deegje en zet dit vervolgens 10 minuten in de koelkast.
Verwarm dan de oven alvast voor op 225 graden, snij ondertussen de appels in blokjes en verdeel dit over 4 bakjes.  Maak vervolgens de custard door de melk in een pannetje te koken en de custard poeder te mengen samen met de suiker en de eetlepel melk. Als de melk kookt, voeg dan het custard mengsel al roerend toe.

Als dit klaar is meng je de appels met de custard.  Haal het deeg uit de koelkast en strooi dit bovenop de bakjes met daarin het appel-custard mengsel.

Wanneer je rozijnen wilt gebruiken, zet deze voordat je ze mengt met het appel-custardmengsel eerst 5 minuten in een bakje met water.

Eet smakelijk!

VeganizeFood

€ 9,95

VeganizeFood

€ 9,95

20 populaire recepten in een plantaardige variant.
Recepten:
Mac&Cheese. Jachtschotel, Bananenbrood, Risotto, Broodje shoarma, Chili sin Carne
Broodje hamburger, Tom Kha Kai style soep, Boeff Stroganoff, Veggie Croque, Plaatpizza

Paella, Boekweitpannenkoeken, Mosterd-preisoep, Naanbrood, Kapsalon, Lasagne

Balletjes in zoetzure saus, Flammkuchen, Quiche.


Inclusief praktische tips om jouw recepten te veganizen. 
Na aankoop ontvang je het e-kookboek binnen een uur in je mailbox!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »