Vegan tulbandcake met banaan en kokos

Gepubliceerd op 22 december 2019 om 06:42

Ze liggen momenteel volop in de winkels, tulbandcake en eerlijk is eerlijk ik baal dan een beetje dat ze niet vegan zijn.
Dus bedacht ik dat ik hem zelf maar ging maken, een vorm gekocht en zo gezegd zo gedaan. Als ik dingen voor de eerste keer bak vind ik dat wel een beetje spannend, want gaat het lukken? De duurzame vrouw komt dan ook wel een beetje in mij naar boven, want als het mislukt hoeveel gooi ik dan wel niet weg? Die gedachten zijn alles behalve helpend kan ik je vertellen, maar anyway, de tulbandcake is gelukt en hoe :)

In dit recept zit vele malen minder suiker dan in een gemiddeld cake recept, maar het maakt hem niet minder zoet.
Dat komt mede door de gebruikte banaan. Als je hem helemaal wilt afmaken, dan smelt je wat chocolade au-bain-marie en giet je dat er een beetje over!

 

DIt heb je nodig

450 gram bloem
175 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
180 ml zonnebloemolie
400 ml plantaardige melk (kokosmelk bijvoorbeeld)
2 bananen
2 theelepels bakingsoda
75 gram kokosrasp
1/2 citroen

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Meng in een kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, kokosrasp en bakingsoda.
Pak een andere kom en meng hier de zonnebloemolie, melk en bananen. Prak de bananen fijn.
Voeg vervolgens het natte mengsel toe aan het bloemmengsel, meng dit goed door elkaar en voeg er sap van een halve citroen aan toe en schep het nog een keer goed om en doe het dan in een tulbandvorm.

Zet het voor 50 tot 55 minuten in de oven.

Doordat er banaan in zit, is de cake ligt smeuïg van binnen. Je kunt wel met een saté prikker kijken of de cake gaar is, maar de smeuïgheid hoort.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.