Vegan banketstaaf

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 11:35

Ben je al helemaal in de Sinterklaas stemming? Gisteren is het feest begonnen en ik kon dan ook niet anders dan een heerlijke banketstaaf te maken. Hij is erg lekker geworden! Het voordeel van deze banketstaaf is dat het echt heel makkelijk is te maken.

Dit heb je nodig
1 pakje spijs a 300 gram
3 bladerdeeg bladeren
1/2 limoen
1 theelepel speculaaskruiden
7 garneer amandelen
2 eetlepels  plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)


Zo maak je het
Leg de bladerdeeg bladeren uit de diepvries, gebruik je verse bladerdeeg dan hoeft dit natuurlijk niet.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de spijs in blokjes en doe hier de melk, sap van de halve limoen en speculaaskruiden bij. Kneed dit tot een soepele en egale massa.
Maak een rol van ongeveer 30-35 cm en leg de bladerdeeg hierop. Wanneer je vierkante bladeren hebt, zorg dan dat het bovenop een geheel wordt en vouw  het aan de onderkant dicht. Dit is belangrijk omdat het anders tijdens het bakken open kan knappen bovenop.
Zorg ook dat je geen luchtbelletjes tussen het spijs en de bladerdeeg hebt, wrijf dit goed weg mocht je dit wel hebben.

Garneer het geheel af met de amandelen, die moet je even goed in de bladerdeeg drukken.
Zet de staaf in de oven voor 25 minuten, even wachten en dan smullen maar!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.