Print Friendly, PDF & Email

We hebben nu een super lekkere salade voor jullie. Deze salade is zeer geschikt om koud te eten en weet je dat je zelfs gezondheidsvoordelen hebt als je dat doet? Gekookte aardappelen die zijn afgekoeld zetten zich namelijk om in resistent zetmeel én dat heeft voordelen. Resistent zetmeel laat de bloedsuikerspiegel minder hard stijgen en misschien nog wel het grootste voordeel het is een onverteerbaar type zetmeel dat niet wordt verteerd in je maag en dunne darm, maar dus zo in je dikke darm terecht komt. Daar doet het heel goed werk, het is namelijk hele goede voeding voor goede en gezonde dikke darmbacteriën.

De combinatie van smaken is echt heerlijk en je doet je gezondheid echt een plezier met deze salade.

Dit heb je nodig (2 personen)

300 gram aardappelen
4 witte asperges
4 flinke handen veldsla
4 eetlepels plantaardige ongezoete yoghurt
1 rode ui, grof gesneden
3/4 sinaasappel
2 takjes peterselie
Peper naar smaak

Zo maak je het

Schil de aardappelen en snijdt ze in grote blokjes. Kook ze vervolgens tot ze beetgaar zijn.
Schil de asperges en snijdt ze schuin in grotere stukjes (zoals op de foto). Kook ze vervolgens in 5 tot 7 minuten gaar.
Leg in een salade-kom de veldsla
Als de aardappelen klaar zijn meng je dit met de eetlepels plantaardige yoghurt en de fijngehakte peterselie. Breng het dan op smaak met peper en leg de aardappelsalade op de veldsla.
Je kunt kiezen om de ui door de aardappelen te doen of er los bovenop zoals wij deden.
Leg daarna de fijn gesneden witte asperges erop.
Schil daarna de sinaasappel en snijdt deze in grove stukjes. Leg dit ook op de salade en klaar!
Je kunt evt. de overige kwart sinaasappel nog uitknijpen over de salade voor een lekkere frisse smaak.

Eet smakelijk!

Volg Peter


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This