Print Friendly, PDF & Email

Ken je dat gevoel dat je goed op weg was met gezond eten, je was lekker aan het afvallen én dan ineens word je ziek. Griep, verkoudheid, in deze tijd corona of nog iets heel anders…. het kan je aardig uit balans brengen én je laten terugvallen in oude gewoontes. Je lichaam heeft op die momenten juist alle ondersteuning nodig van gezonde voeding want het is de energiebron voor je lichaam én het werkt als een medicijn.

Focus je in deze periode zeker niet op de weegschaal en op je afvalproces, maar wel op gezonde voeding om je lichaam te helpen herstellen.

Concrete tips om je lichaam te blijven voeden

  • Geen puf om te koken? Kies voor gemakkelijke voeding zoals salades en smoothies, ze bieden je alles wat je lichaam nodig heeft én zijn in een handomdraai gemaakt.
  • Eet veel fruit, het bevat vitamine C, het bevat essentiële suikers die je lichaam energie geven en het bevat veel antioxidanten. Vooral bessen, aardbeien én frambozen zijn  Fruit is lekker makkelijk om te pakken. Je kunt niet teveel fruit eten, zoals ik ook uitleg in dit artikel
  • Drink voldoende water, water hydrateert en het is een transportmiddel om alle vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen naar onze cellen te brengen. Daarnaast voert het afvalstoffen via de urine af én dat is nu precies wat je wilt als je ziek bent. Dus drink voldoende!
  • Eet lichte maaltijden, je lichaam is druk bezig om de ziekte te verslaan, dus eet geen zware dingen als pasta, stamppot e.d. Voeding die je lichaam lekker makkelijk kan verwerken, groente en fruit zijn ideaal.
  • Zorg voor voldoende rust vanuit rust is het veel makkelijker om goed voor jezelf te zorgen, dus zorg ervoor dat je rust pakt én op die manier kunt herstellen.

Wil je tips om je immuunsysteem te boosten? Klik dan hier voor dit artikel “Voeding om je immuunsysteem te boosten”

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This