Hoe ik 16 kilo ben afgevallen en van mijn ontstekingen af ben gekomen

Gepubliceerd op 25 juli 2020 om 13:00

Dit ben ik nu, 79,2 kilo

Dit was ik in mei 2019, 98 kilo

Het is alweer even geleden dat we een persoonlijke blog schreven, door drukte rondom Healthy Vegan en andere projecten is het er even niet van gekomen. Toch wilde ik ook mijn verhaal graag met jullie delen, daarom heb ik nu even tijd gemaakt hiervoor. Aan het begin van dit jaar woog ik nog ruim 95 kilo (maar op de top woog ik 105) en op zich is dat geen extreem overgewicht bij een lengte van 189 cm, maar met een BMI tussen de 26.6-26.9 was het toch iets te zwaar en ik had er ook last van en dat is misschien wel het belangrijkste.

Naast mijn gewicht heb ik altijd veel last van huidproblemen gehad, vooral in mijn gezicht en ook had ik regelmatig last van ontstekingen en was ik erg stijf. Ik bewoog al redelijk veel doordat ik veel fiets, maar ondanks dat was ik zeker geen fitte man!

Mijn weg

Toen Trientje op 2 mei besloot geen olie meer te gaan eten en over te gaan op hele volwaardige plantaardige voeding, was ik niet direct enthousiast daar direct in mee te gaan. De stap naar veganisme hadden we ooit samen genomen, maar hier had ik het idee van prima... maar dit mag je alleen doen! Ik zag echter heel veel resultaat in korte tijd en de stijfheid bij haar afnemen en energie toenemen, dat ik zoiets had van...... ik probeer het maar voor een week, kijken of het voor mij ook werkt. Na een paar dagen was er een ongelofelijk verschil te bemerken en had ik veel minder pijn, meer energie en minder stijf. Goed, als dit na een paar dagen al is, wat moet er dan wel niet gebeuren als ik een paar weken bezig ben? Dus ik ging door en uiteindelijk had ik een stralende huid, geen pijn meer van ontstekingen en was mijn stijfheid als sneeuw voor de zon verdwenen. 

 

Mijn gewicht ging eigenlijk moeiteloos mee, toen ik op 14 mei begon was ik ongeveer 89-90 kilo. Ik schrijf dit nu op 25 juli en ik weeg momenteel 79,2 kilo. Ten op zichtte van begin dit jaar ruim 16 kilo minder en ten opzichte van 14 mei dus 10 kilo. Nee ik deed niets anders als daarvoor, behalve mijn voeding. Want ik fietste al jaren regelmatig langere afstanden en hardlopen moest ik zelfs even staken, omdat ik vanuit het niets zonder training 5 kilometer aan een stuk ben gaan lopen. Daardoor kreeg ik vocht in mijn knie (want hé, ja.... ook al voel ik me 20, ik ben het niet meer ;-) ), dus eigenlijk deed ik qua beweging eerder minder dan daarvoor.

Op mijn 41e heb ik dus een gewicht die ik eigenlijk nooit eerder had bereikt en dat was heel mooi, maar mijn energie is enorm en mijn huid is stralend en dat terwijl ik enorme huidproblemen heb gehad de afgelopen jaren, vooral in mijn gezicht.

Inmiddels eet ik dus volwaardig plantaardig, oftewel whole food plantbased met veel fruit, groente, noten, kruiden, zaden, peulvruchten en volkoren granen. De dag start ik inmiddels met elke dag een yogasessie van 15 tot 20 minuten en dat voelt goed, dat kon ik eigenlijk nooit omdat ik erg stijf was en niet zo ver kwam. Ik kan nu oefeningen die ik nooit voor mogelijk had gehouden!

Ik schrijf dit vooral omdat ik hoop dat je geïnspireerd wordt om ook te kiezen voor volwaardig plantaardig eten en te kiezen voor gezondheid en energie in je leven! Mocht je ooit vragen hebben, stel ze dan zeker gerust via Facebook, Instagram of onze e-mail. We helpen je graag op weg!

Word gerust lid van onze Facebookgroep Healthy Vegan, ook daar zijn we dagelijks aanwezig om vragen te beantwoorden op welk vlak dan ook en delen we inspirerende berichten (en recepten).

 

Volg je ons al?


«   »