Bijna de -10 na 5 weken EN vele malen meer energie!

Gepubliceerd op 6 juni 2020 om 14:15

En dan is het alweer zaterdag en ben ik nu 5 weken onderweg en wat ben ik dankbaar dat ik op 2 mei besloot dat het zo genoeg was en dat ik vanaf nu alleen nog maar eet wat goed is voor mijn lijf. 

Er is veel veranderd in 5 weken en soms ben ik verrast hoe snel het allemaal gaat en soms is het ook juist andersom dan wil ik meer en meer en meer en dan moet ik bedenken dat ik toch nog maar 5 weken bezig ben en het ook tijd nodig heeft. Want ja, wees eerlijk de schade die ik heb toegebracht aan mijn lijf door niet optimaal gezond te eten, dat ging ook niet in 5 weken!

 

Krijg je dit resultaat alleen maar omdat je geen olie eet?
Dit is wel de meest gestelde vraag (ik krijg hem dagelijks) en het antwoord is ja, alleen als je het goed gaat bekijken ook weer niet. Geen olie betekent namelijk dat je heel veel niet kunt eten, dingen die eigenlijk toch al niet goed voor je waren. Geen koekjes, geen friet, geen kant-en-klare pesto, geen vegan kaas, geen chips, geen vegan vleesvervangers, geen margarine, geen plantaardige melk uit pak. Oftewel: door geen olie te eten, skip je een heleboel voedingsmiddelen die toch al niet goed voor je waren en dat niet alleen vanwege de olie. 

In plaats daarvan ben ik 5x zoveel fruit en bananen gaan eten (ja over die bananen schreef ik eerder al een blog) en veel meer groente. 
Maar ook kruiden, kiemen, zaden en noten. Allemaal hele voedingsmiddelen die waarde geven aan mijn lichaam en waar mijn lichaam iets mee kan. Dus dat is ook direct de andere kant van het antwoord. 

Samenwerken met mijn lichaam
Dat is het nieuwe plan dat ik ben gaan volgen en ik heb inmiddels geleerd dat mijn lichaam exact aangeeft wat het wel en niet prettig vind.
Dat ook nog eens reuze snel, want eet ik iets ongezonds dan laat mijn lichaam wel weten dat het daar niet zoveel mee kan. Ze zeggen weleens 'leer luisteren naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te gaan schreeuwen'. Het klopt exact! Dat was voor 5 weken geleden wel anders, toen schreeuwde mijn lichaam wel dat ik niet goed bezig was, maar hé waarom voel ik me zo moe? Dat zie ik ook veel om heen gebeuren, je afvragen waarom je zo moe bent of je afvragen waarom je bepaalde klachten hebt en het antwoord verder buiten jezelf zoeken. Anderen kon ik heel goed helpen, want hé het is mijn vak, maar mezelf helpen dat was de afgelopen 2 jaar heel moeilijk, als je eenmaal in een cirkel naar beneden zit en er van alles gebeurd is het moeilijk je eigen patronen te doorbreken.

Ik heb niet alleen meer energie, maar ben ook veel gedisciplineerder naar mezelf toe. Zin in een frietje? Nou ja dat is dan pech hebben, want het gaat me niet gelukkig maken als ik het heb gegeten en dus doe ik het niet meer. Dat is zo'n waanzinnige verandering! Sta ik mezelf dan nooit meer iets toe, natuurlijk wel! Maar alleen als de gelegenheid er is. Maandag is Peter jarig, daar maken we een vegan kwarktaart voor en ja daar zit wel wat olie in. Helemaal prima, dat ene stukje hartstikke lekker en daar geniet ik van! Verder zal ik vast nog een aantal healthy hapjes nemen, maar niets meer wat mijn lichaam verder belast.

Maar die discipline is niet alleen op het gebied van eten, ook op het gebied van het oplossen van mijn bekkenprobleem. Daar ben ik nog meer gefocust op dan ik al was en ik ben nog meer dat ik zeg hé, dit is wel goed en dit werkt niet. Ik neem veel meer zelf de regie en dat voelt goed.

Resultaten
BIJNA -10, -9,8 om precies te zijn! Ik heb nog wel wat kilo's te gaan, dus dit is perfect dat het zo mooi gaat en heb ik het gevoel dat ik er iets voor doe? Nee gek genoeg niet. Waar ik vroeger een dieet gevoel zou hebben gehad, is dit echt een way of life.

Ook ben ik nu -7 cm rondom mijn buik kwijt en -7 cm rondom mijn heupen.

Wist je trouwens dat we donderdag 25 juni een Masterclass geven over gezond vegan eten, daar gaan we ook in op onder meer olie, maar natuurlijk nog veel meer dan dat. Wil je er meer over weten of je inschrijven? Check deze link

Er is geen betere dag
dan vandaag om te starten met gezond leven

 


«   »