Geen snaaibuien meer, hoe dan?

Gepubliceerd op 30 mei 2020 om 16:00

 

Vanmorgen was ik op weg naar mijn fysiotherapeut en ik liep lekker in het zonnetje, toen ik me bedacht hoe zo'n gekke week ik heb gehad. Gek in de zin van, hoe dan?

Vorige week zondag kwam mijn menstruatie, zonder dat ik dat had voelen aankomen en nu denk je misschien, hé maar dat is toch normaal? Nou voor mij niet, kan ik je vertellen. Al voor de geboorte van Jip was het een groot ding en de ene keer sloeg ik een maand over en de andere maand hing ik er zo tegenaan dat ik wel 3/4 maand last had van klachten. 

Nu dus geen 1 dag en dat was al een feestje op zich. Maar de menstruatie was ook de periode dat ik mijn goede voornemens opgaf! Was het me gelukt 3 weken gezond te eten en lekker te bewegen, dan ging ik los tijdens de menstruatie om het vervolgens maar niet meer op te pakken.

Tegenslag

Er was de afgelopen week best wat tegenslag, want mijn pijn is weer behoorlijk gestegen en ik had echt wel even een paar dagen dat, dat me allemaal even in de weg zat. Komt het dan nooit goed en ik heb zo'n sterk lichaam, maar waarom daalt de pijn dan niet. Dat soort vragen en daar was ik best wel verdrietig om en normaal was er maar een ding wat hielp, namelijk eten! Patat, snacks, chocolade, bladerdeeghapjes....... noem maar op.... Nu niets van dat alles!

Donderdag hebben we, omdat onze dochter dat graag wilde, friet gegeten. Ik heb een half ontbijtbordje aan frietjes gegeten en een half beyond sausage. Ja, olie, 1 maaltijd! Nou ik kon dus bijna niets meer op, want ik zat bomvol! Terwijl ik 5 weken geleden nog wel een volle maaltijdbord op kon en een volledige snack. 

Ondanks de tegenslag heb ik op deze ene maaltijd na geen olie gegeten en ben ik ook niet in de verleiding gevallen om te snoepen en snacken. Ja, dat voelt allemaal gek. Vroeger is me dat ook weleens gelukt, maar op pure wilskracht. Nu omdat er zoveel rust in mijn lichaam zit, dat ik het niet wil en niet hoef en niet op kan! Dat is een onwijs fijn verschil kan ik je melden.

Eten is ineens geen ding meer

Dat is eigenlijk waar het op neer komt, eten is geen ding meer. Ik kan even goed genieten van een Granny Smith, ook als het allemaal even tegen lijkt te zitten. Dat is misschien wel de grootste winst! 4 weken geleden ging ik de uitdaging aan om zonder olie te eten en terug te gaan naar zoveel mogelijk puur eten en dat dit het resultaat is, dat is mooi en gek tegelijk. 

Resultaat

Eigenlijk vind ik bovenstaand verhaal wel het grootste resultaat, maar ik deel natuurlijk iedere week ook mijn resultaten.
Na 4 weken staat de teller op -8,6 kilo, -6 cm rondom mijn buik en -6 cm rondom mijn heupen 

 

Volg je mij op Instagram of Facebook? Daar deel ik vanaf morgen weer mijn proces in de Stories!

 

ANANAS WEETJES......

De afgelopen week heb ik redelijk wat ananas gegeten, op de markt hadden we namelijk echt super lekkere ananassen (is dat een goede vervoeging?) gescoord en daarom heb ik een paar Ananasweetjes opgezocht, wist je dat Ananas....

  • kan zorgen dat je niet verkouden wordt? (dit komt doordat het vitamine C en bromelaïne bevat)
  • je botten versterkt? (door de aanwezigheid van het mineraal Mangaan)
  • kan werken tegen ontstekingen? (ook dit komt door de aanwezigheid van bromelaïne)
  • je vetverbranding omhoog brengt?

«   »