Trientje's verhaal, tijd voor een nieuw begin

Gepubliceerd op 9 mei 2020 om 19:00

 

Vanaf nu ga ik wekelijks een persoonlijke blog plaatsen op de website. Hier ga ik schrijven over de nieuwe weg die ik ben ingeslagen en dat heeft alles te maken met eten en gezondheid. Ik ga jullie meenemen in mijn weg naar een betere gezondheid en gezond eten. 

De afgelopen 2 jaar waren de omstandigheden en mijn keuzes niet altijd die bij hebben gedragen aan optimale gezondheid en daar vertel ik dan ook graag over in deze blog. Want het was een moeilijke tijd met veel ups en downs en daar vertel ik jullie eerst graag over om jullie daarna volop mee te nemen in mijn nieuwe weg, waarin ik ook zeker mijn recepten, mijn ups en downs en motivatie ga delen. 

Mijn verhaal over de afgelopen 2 jaar
2 jaar geleden werd ik zwanger van ons 2e kindje, dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Waar ik bij Demi binnen 1 maand zwanger was, wilde het bij de 2e niet lukken om zwanger te worden. Na een miskraam zo'n jaar daarvoor, waren we dolblij dat we zwanger waren!

Dat geluk ging niet over, maar werd wel bruut verstoord na 6 weken zwangerschap. Ik viel flauw op mijn werk en ging met spoed naar het ziekenhuis, waar ze zo goed als zeker wisten dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap was en dus ging ik de operatie in met het idee dat ook deze zwangerschap zou eindigen. Toen ik wakker werd uit de operatie, was mijn eerste vraag dan ook of het weg was.

Daar zou de arts nog voor langskomen. Begin van de nacht kwam de arts nog langs en ze vertelde me dat ze niets hebben kunnen vinden. Daar begon een rare tijd, want ik had in mijn hoofd echt gelooft dat het over was en ja, dat konden ze me niet vertellen. De volgende dag werd mij verteld dat het dan zeker een miskraam zou worden, ook dat werd het niet en 2 weken later kwam ik terug bij de gynaecoloog en hoorden we een kloppend hartje! Een zeer onwerkelijk gevoel, waar ook best wat tranen (van geluk en anderzijds ook ongeloof) zijn gevloeid.

Een hele moeilijke zwangerschap volgde, waarin ik ook niet meer heb kunnen werken, maar met onze kleine wonder ging alles goed. Na 38 weken en 1 dag werd daar dan onze Jip geboren op 11 januari 2019! Wat een mooi moment, ik was (en ben nog steeds) een trotse mama, Peter een hele trotse papa en Demi een nog trotsere grote zus! We moesten het weekend nog even in het ziekenhuis blijven en mochten dan toch eindelijk naar huis! Later bleek voor even, want 4 dagen daarna werd ik terug opgenomen met 41 graden koorts en bleken er placenta resten achter te zijn gebleven. Door al het bloedverlies heb ik echt op het randje gelegen tijdens de operatie, maar ik heb het overleefd! Toen kon het genieten eindelijk beginnen dachten we. Dat liep echter anders, want door de zware bevalling (Jip was 4465 gram en sterrenkijker) was er toch iets niet goed gegaan in mijn lichaam. Ik kreeg steeds meer pijn in mijn bekken, kon maar moeilijk bukken, lopen en mijn 'normale' dingen doen. Uiteraard genoot ik met volle teugen van ons wondertje, maar dit was moeilijk, want zelfs simpele dingen gingen niet meer.

Om dit verhaal niet te lang te maken, een jaar van hoppen van arts naar arts, van chiropractor naar bekkenfysio, van een nieuwe fysio naar huisarts volgde. Na een jaar kwam ik bij de orthopeed en een orthopedisch manueel therapeut, hier kwam weer hoop aan de horizon!

Ik ben nog niet waar ik moet zijn, maar ik heb weer perspectief dat het zomaar eens helemaal goed kan komen. Jip is inmiddels 16 maanden en ik richt me weer op fit worden. De pijn is nog hoog, maar de kans dat, dat in de toekomst afneemt is heel groot en dat sterkt mij! Ik ben zelf begonnen met heel gezond eten en bewegen! Dat geeft zo ontzettend veel kracht en energie kan ik vertellen. Want ja, ik heb heel veel kennis over voeding, maar tegelijkertijd weet ik ook dat kennis niet zoveel zegt. Als er veel even niet gaat zoals je zou willen, je lichaam niet doet wat het zou moeten doen, dan maak je soms keuzes waarvan je wel weet dat ze niet goed zijn, maar op dat moment toch worden genomen.

Die tijd is voorbij, mijn gewicht moet weer omlaag en mijn fitheid weer omhoog en in dat proces ga ik jullie dus meenemen. 
Ik ga updates geven via de Stories van onze Instagram en Facebook,  met wat ik zoal eet, wat ik beweeg, vorderingen, recepten e.d.

 


 »