Over
Peter & Trientje

Wat leuk dat je op onze website bent! Wij zijn Peter & Trientje, chef-kok & voedingsdeskundige. We zijn getrouwd en hebben 2 kinderen, met onze website, social media kanalen en onze e-books en academy delen we graag onze kennis over plantaardige voeding, gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft.

Gezond eten makkelijk en toegankelijk maken voor iedereen, dat is hét doel waarvoor we ons dagelijks inzetten. Want plantaardige voeding heeft een enorme positieve impact op onze gezondheid én alles wat we doen is erop gericht om jou kennis te laten maken met de kracht van voeding.

Heb je lijf lief, zorg er heel goed voor!

De Veganistische Keuken is opgezet door Peter & Trientje Blenkers, echte foodies met een groen hart. Naast de liefde voor plantaardig eten en duurzaam leven hebben we 2 kinderen, Demi & Jip.
Trientje

Trientje Blenkers-Klein
Het creatieve brein en voedingsdeskundige

Wat leuk dat je op onze site bent gekomen. Mijn naam is Trientje (37), geboren en getogen op het Drentse platteland, maar inmiddels woon ik met Peter en onze 2 kinderen in het mooie Voorschoten.

Mensen inspireren is het wat ik het mooiste vind, inspireren om heel goed voor zichzelf te zorgen. Het leven had al vroeg geen cadeautjes voor me, maar het is nu mijn kracht geworden om anderen te inspireren.

Ons lichaam is ons huis, een huis waar we de rest van ons leven in wonen. Dat huis is zowel ons lichaam als ons brein en op beiden kunnen we een grote invloed uitoefenen. Voeding is daarbij een heel krachtig middel én juist daar wil ik je mee inspireren, om gezond plantaardig te eten. Het is niet alleen het allerbeste voor ons eigen lichaam, ook voor de wereld om ons heen.

Ik duik graag de wetenschap in op zoek naar fijne weetjes en maak ook graag recepten. Die deel ik hier op de site en op onze social media kanalen met je.

Chef kok Peter Blenkers

Peter Blenkers
Keukentijger

Leuk dat je er bent! Ik ben Peter (43), geboren en getogen in het Noord-Limburgse land. Waar ik opgroeide met een bourgondische levensstijl, maar inmiddels is het bourgondische ingeruild voor gezondheid. Ik ben een echte keukentijger, al 23 jaar werkzaam in de horeca, inmiddels als chef-kok en koken is echt mijn hobby.

Veel van de recepten zijn door mij bedacht en gemaakt, ik vind het ontzettend leuk elke dag weer leuke nieuwe ideeën in te brengen. 

Plantaardig eten heeft me veel gebracht, waaronder veel energie en ik heb ook de stap naar veganisme gezet om een duurzame wereld door te kunnen geven. Ik zet me graag in om veganisme bekender te maken in de horeca en tevens om gezond plantaardig eten dichtbij de gewone mens te brengen, met minimale en makkelijke ingrediënten heerlijke voedzame gerechten te maken. 

Pin It on Pinterest