Wat eet je dan: Matthijs Hulsbosch

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 08:30

Matthijs Hulsbosch heeft een hele mooie gastblog geschreven en bijgehouden wat hij eet, maar ook hoe zijn dag eruit ziet. 
Een gedisciplineerd leven waarin hij, op wat kleine uitzonderingen na, whole food plant-based eet. Matthijs neemt je in deze gastblog dus echt mee in zijn leven.

We vinden het oprecht heel erg leuk dat Matthijs dit voor onze site heeft gedaan, hij laat de kracht van plantaardig eten zeker zien! 

Dagstart en ontbijt

 

Vijf uur, de wekker gaat. Ik word wakker en doe even wat losmaakoefeningen voor mijn gewrichten voordat ik opsta. Vervolgens begin ik met mijn dagelijkse dagstart. Dat is een uur lang core-, kracht,- en Hiittraining en yoga- & balansoefeningen.

Na de dagstart trek ik mijn hardloopkleding aan en ga naar beneden voor mijn eerste ontbijtje.

Dat bestaat uit een aantal linzenwafels belegd met tahin, pindakaas, homemade jam* tofutella**, rietsuikermelasse, banaan en aardbeien. En een kopje thee en een glas Smoothie***.

Rond zeven uur ga ik naar buiten voor mijn hardlooptraining. Vandaag iets korter dan normaal aangezien ik over een paar dagen een 80km loop op de planning heb staan.

Na iets meer dan een uur ben ik weer thuis. Ik zet nog een kop thee en zwengel mijn laptop aan om te gaan werken. Voor Corona fietste ik dagelijks naar kantoor (ruim 28km enkele reis) dus ik heb nu voor het thuiswerken een deskbike zodat ik virtueel toch mijn kilometers maak.

Ik neem mijn tweede ontbijt bestaande uit een kom met overnight havermout/ muesli/ chiazaad/ zonnebloempitten/pompoenpitten/lijnzaad/ongezoete eiwitpoeder/hazelnoten/carobe/kaneel en 2 gepureerde bananen met citroensap. Dit afgetopt met verse banaan/kiwi/blauwe bessen/ bosvruchten/hennepzaad/cacaonibs.

 

Recepten ontbijt

Jam

250gr diepvrieszomerfruit
2el chiazaad
2el limoen- of citroensap

Diepvriesfruit in een pannetje voorzichtig aan de kook brengen. Vuur uitzetten en pureren. Daarna even wat laten afkoelen en dan het chiazaad en sap toevoegen. Nadat het nog wat verder is afgekoeld kan je het in een schoon potje doen en in de koelkast bewaren.

Tofutella

250gr. (silken) tofu
100 gram dadels
20 gram cacao of carobepoeder
Scheutje vanillearoma

Doe alle ingrediënten bij elkaar en pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine

Smoothie(bowl)

Kruiden: verse munt/basilicum/verse tijm
Fruit: Banaan/wat blauwe bessen/aardbei of framboos of mango
Groen: Spinazie/waterkers/postelein/boerenkool/veldsla/wat venkel en ½ avocado
Overig: ongezoet eiwitpoeder, chlorella, spirulina, bietenpoeder, ongezoete soyamelk
De bowl beleg ik met krenten/rozijnen/moerbeien/gojibessen/kaneel/kokossnippers/verse aardbeien/gepofte spelt

Tussendoortje

In de ochtend eet ik verder nog wat fruit en een heerlijke smoothiebowl**. Verder drink ik kruidenthee en cafeïnevrije koffie

 

Lunch en tussendoor

Als lunch eet ik meestal 2 sneetjes zelfgebakken brood en wat chinese koolwraps. Deze beleg ik met hummus/spreads/guacamole/chicken free slices (quorn)/sla/kiemgroenten & zeekraal. Daarnaast drink ik er een glas bieten- of groentensap bij.

Na de lunch ga ik even een half uur naar buiten om een wandeling te maken en kan ik meteen wat telefoontjes afhandelen.

Bij thuiskomst even nog een plak krentenbrood (of zelfgemaakt bananenbrood) met appel-/dadelstroop.

Vervolgens ga ik weer aan het werk voor de middagsessie. Gedurende de middagsessie pak ik over de middag heen nog wat vers fruit en rauwkost. Tegen het einde van de werkdag pak ik meestal nog een kop cafeïnevrije koffie met wat gedroogd fruit

Avond eten en tussendoortje

 


Als avondeten heb ik geroosterde bloemkool, een rode koolsalade, gepofte zoete aardappel en een zelfgemaakte falafelburger.

Bij de koffie heb ik nog een zelfgemaakte raw brownie met wat kokosrap en carobepoeder.. Op de wat zwaardere trainingsdagen pak ik dan ’s avonds nog een kommetje ongezoete kwarq (AH) met wat noten In de avond ben ik voornamelijk bezig met het mealpreppen voor de volgende dag.

 

 

 

 

Oproep


Eet jij plantaardig en overwegend whole food plant-based (of wil je een dag zo eten) en vind je het leuk om in deze rubriek te staan? Stuur ons dan een mail via info@deveganistischekeuken.nl o.v.v. "wat eet je dan" en we nemen snel contact met je op!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.